Condiții Generale
Regulamentul de ordine interioară și de utilizare a piscinelor și perimetrului complexului

 Hotel & Spa Yara

 

 

1.Conditii cazare & servire masa

1.1. Caracterul obligatoriu și scopul

Regulamentul de ordine interioară și de utilizare spatiului de cazare, restaurant si terasa este obligatoriu pentru toți vizitatorii  ui Hotel & SPA YARA, în toate spațiile de pe proprietatea societății Hotel & SPA YARA, inclusiv:
- pe drumul de acces;
- în toate spațiile exterioare ale  ui Hotel & SPA YARA;
- în parcare și în zona de așteptare de la intrare (zona receptiei).
HOTEL & SPA YARA este un spațiu pentru relaxare în cadrul căruia fiecare vizitator poate beneficia în mod deplin de agrement, relaxare și distracție. Scopul prezentului Regulament de ordine interioară și de utilizare a piscinelor este de a asigura securitatea persoanelor și bunurilor, ordinea și curățenia.

1.2. Program, admitere, intrare

Programul receptiei este intre orele 00.00-24.00. Pentru a lua legatura cu personalul responsabil, se poate contacta si numarul 0750858580. Cazarea se face incepand cu ora 15.00, iar eliberarea camerei pana la ora 11.00. Eliberarea camerei dupa aceasta ora se achita 100% din pretul camerei in ziua respectiva  (pana la 3 ore).Este interzis fumatul si vapatul (tigara electronica) in incinta hotelului, in caz contrar sanctiunea este de 1000 ron . In cazul porniri alarmei de incendiu din acest motiv, se vor achita daune materiale care se va stabili in instanta. Aceasta actiune implica interventia organelor de abilitate. Nu este permisa folosirea aparaturii electrocasnice in camerele hotelului (cuptor cu microunde, espressor, filtru de cafea, fierbator, etc.) Intrucat exista risc de incendiu/ scurtcircuit. In cazul nerespectarii acestui punct se va actiona conform.

Orice accident produs ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a obiectelor din dotare sau a nerespectarii prezentului regulament este responsabilitatea oaspetelui.

Complexul hotelier nu percepe taxa de parcare si nu isi asuma raspunderea pentru eventualele probleme aparute (furtul din/de masini, avarieri datorate manevrelor gresite, etc.) Consumul de droguri este strict interzis in perimetrul hotelului.

 

Programul restaurantului si al terasei este 07.30 – 22.00. In acest interval se serveste micul dejun, pranzul si cina. Nu se servesc oaspetii in afara programului. Oaspetii trebuie sa paraseasca incinta restaurantului in afara orarului de functionare. Dorim sa va aducem la cunostiinta ca in spatiile publice (terasa/restaurant/spa) este interzis consumul bauturilor si a mancarii proprii sau aduse din afara hotelului. In cazul incalcarii aceste reguli, oaspetele in cauza si partenerii vor fii exclusi din proprietate cu anularea sejurului si nerambursarea fondurilor cu care s-a achitat sejurul.

Nu este permisa parasirea restaurantului cu vesela.

 1. Conditii utilizare SPA
  2.1. Caracterul obligatoriu și scopul

  Regulamentul de ordine interioară și de utilizare a piscinelor și atracțiilor este obligatoriu pentru toți vizitatorii ui Hotel & SPA YARA, în toate spațiile de pe proprietatea societății Hotel & SPA YARA, inclusiv:
  - pe drumul de acces;
  - în toate spațiile exterioare ale ui Hotel & SPA YARA;
  - în parcare și în zona de așteptare de la intrare (zona receptiei).
  HOTEL & SPA YARA este un spațiu pentru relaxare în cadrul căruia fiecare vizitator poate beneficia în mod deplin de agrement, relaxare și distracție. Scopul prezentului Regulament de ordine interioară și de utilizare a piscinelor este de a asigura securitatea persoanelor și bunurilor, ordinea și curățenia.

Pentru a beneficia de facilitățile   HOTEL & SPA YARA, dumneavoastră, în calitate de vizitator, trebuie să acceptați și să respectați regulile prevăzute în prezentul Regulament. În cazul în care nu sunteți de acord cu vreuna din regulile   HOTEL & SPA YARA, vă rugăm să nu intrați în incintă. Prin rezervarea camerei/prezenta la check-in sau achitarea biletului de intrare (respectiv din momentul primirii brățării de acces) dumneavoastră, în calitate de vizitator al   HOTEL & SPA YARA (fie în interiorul clădirii, fie în spațiile adiacente inclusiv parcarea), vă exprimați consimțământul privind prezentul Regulament de ordine interioară și de utilizare a piscinelor și vă obligați să respectați necondiționat toate regulile prevăzute mai jos, pe care se presupune și se prezumă că le-ați citit și parcurs cu atenție, prin simpla intrare în   HOTEL & SPA YARA. Exprimarea de către dumneavoastră a consimțământului prin primirea brățării de acces dă naștere unui contract între dumneavoastră și societatea ce administrează   HOTEL & SPA YARA, în condițiile prezentului Regulament.
Personalul   HOTEL & SPA YARA are doar dreptul și nu are nici obligația și nici posibilitățile, având în vedere numărul mare de vizitatori, de a asigura respectarea prezentului regulament de către vizitatori. In consecință, vizitatorii răspund pentru accidentele provocate prin nerespectarea regulamentului – răspunderea pentru nerespectare și efectele acesteia fiind purtată de aceștia. La cererea vizitatorilor, personalul   HOTEL & SPA YARA îi îndrumă pe aceștia.
În special, dumneavoastră, în calitate de vizitator, declarați că înțelegeți și acceptați faptul că utilizarea instalațiilor din cadrul HOTEL & SPA YARA (saune, bazine, mina de sare, etc) implică riscuri specifice activităților și că înțelegeți și acceptați că, datorită acestui risc inerent activităților sportive, este posibil să vă accidentați în cadrul  ui HOTEL & SPA YARA. În astfel de cazuri acceptați că   HOTEL & SPA YARA răspunde doar pentru acele prejudicii aduse vieții, corpului sau sănătății dumneavoastră care au apărut ca rezultat direct al unei acţiuni sau omisiuni a HOTEL & SPA YARA. Prin exprimarea consimțământului la prezentele Condiții, declarați și că starea dumneavoastră de sănătate este bună sau cel puțin corespunzătoare pentru activități .
Părinții, tutorii și persoanele însoțitoare care au în grijă copii sau alte persoane (persoane fără discernământ, etc) răspund pentru respectarea regulamentului de către copiii și persoanele aflate în grija sau sub supravegherea acestora.

2.2. Program, admitere, intrare

În toate zonele accesibile autovehiculelor de pe proprietatea Hotel & SPA YARA – căi de acces, parcare– este obligatorie respectarea tuturor regulilor de circulație prevăzute în legislația română în vigoare (se respectă Codul Rutier). În mod special sunt interzise:
- nerespectarea semnificației indicatoarelor rutiere;
- parcarea sau staționarea pe spațiul verde sau în orice alte locuri în afara celor special amenajate;
- blocarea căilor de acces;
- aruncarea de deșeuri sau obiecte din autovehicule.
Utilizarea parcării este prevăzută exclusiv pentru vizitatorii   HOTEL & SPA YARA și se poate folosi cu jumătate de oră înainte de ora deschiderii și jumătate de oră după ora închiderii.
Toate regulile prevăzute în prezentul regulament sunt aplicabile și pe căile de acces, în parcare și în spațiile dinaintea caselor de marcat inclusiv: este interzis orice comportament necivilizat sau inadecvat (aruncarea hârtiilor sau gumei pe jos, etc) și sunt interzise violența fizică și verbală.
Orele de program cu publicul ale  UI HOTEL & SPA YARA sunt stabilite de către conducerea societății și sunt afișate public în holul de la intrare și pe website. Durata accesului depinde de tarifele achitate. În cazul depășirii duratei plătite în avans, se va achita ulterior suma suplimentară corespunzătoare, înainte de părăsirea incintei. Accesul în complex este permis până cel târziu cu o oră jumătate înainte de ora de închidere din ziua respectivă. Ora de închidere   HOTEL & SPA YARA este ora la care trebuie să părăsiți incinta. Programul de utilizare a piscinelor, toboganelor, saunelor și bazinului cu valuri se termină cu 30 de minute înainte de ora de închidere și, în consecință, în momentul respectiv trebuie să părăsiți aceste zone.
Cenytrul Hotel & SPA YARA își rezervă dreptul să limiteze/restricționeze temporar accesul autoturismelor în zona parcării precum și accesul persoanelor în incintă în cazul în care capacitatea maximă de operare a fost atinsă. Această măsură se impune pentru a oferi vizitatorilor o experiență cât mai relaxantă și în siguranță deplină în cadrul  ui Hotel & SPA YARA.
Conducerea societății poate oricând limita utilizarea și ofertele   HOTEL & SPA YARA, total sau parțial (de ex. defecțiuni tehnice, curățenie, revizie tehnică). În astfel de cazuri nu puteți solicita reduceri sau restituiri ale tarifului de intrare și nici ridica alte pretenții materiale. De asemenea, dacă anumite zone din incintă sunt închise datorită desfășurării de ședințe foto, evenimente, cursuri sau altele asemănătoare, nu există dreptul de restituire sau de reducere a tarifului de intrare.
La accesul în   HOTEL & SPA YARA trebuie să vă asigurați că aveți la dumneavoastră costum de baie, proposop și papuci/șlapi, separat de cele pe care le purtați – înainte de intrare, personalul   HOTEL & SPA YARA are dreptul de a verifica că le dețineți. În cadrul   HOTEL & SPA YARA puteți închiria proposop, contra cost.
Din motive de siguranță zonele din incinta   HOTEL & SPA YARA sunt parțial supravegheate cu camere video. Înregistrările pot fi accesate, doar în caz de suspiciune, de către persoanele împuternicite conform reglementărilor aplicabile și de către poliție. Acestea folosesc siguranței și protecției proprietății vizitatorilor, precum și ale HOTEL & SPA YARA.
Persoanele care, datorită unor dizabilități fizice sau mentale grave, sunt neajutorate sau necesită supraveghere pot vizita  HOTEL & SPA YARA doar în prezența unei persoane însoțitoare majore. Această regulă este valabilă și pentru persoanele ce suferă de crize de leșin, crampe sau epilepsie, precum și pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardio-vasculare.
Este interzis accesul copiilor sub 14 ani care nu sunt însoțiți de o persoană majoră. În cazul tuturor minorilor (sub și peste 14 ani), răspunderea pentru daunele sau accidentele cauzate de aceștia precum și pentru respectarea regulamentului este purtată de părinți, respectiv, în lipsa acestora, de tutore, chiar dacă părinții sau tutorele nu însoțesc copilul. Părinții sunt direct răspunzători de siguranța și supravegherea copiiilor și sunt obligați să le citească și să le explice copiilor instrucțiunile atracțiilor, inclusiv toboganelor. Accesul copiilor până la 16 ani NU este permis în zona SPA. Personalul  ui HOTEL & SPA YARA are dreptul de a solicita oricărui vizitator HOTEL & SPA YARA un act de identificare sau altă probă din care să rezulte vârsta, pentru verificarea îndeplinirii condițiilor de acces.
Este interzis accesul persoanelor care nu știu să înoate dacă nu sunt însoțite de o persoană care știe să înoate. Persoana însoțitoare va supraveghea îndeaproape persoana care nu știe să înoate.
Este interzis accesul în  HOTEL & SPA YARA al persoanelor care suferă de boli contagioase, persoanelor cu răni deschise, erupții cutanate sau boli ce pot ofensa public.
Este interzis accesul persoanelor care sunt sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.
Este interzisă ieșirea temporară din incintă, după casele de marcat sau prin zone nedestinate circulației, cu excepția cazurilor întemeiate de scurtă durată, ce sunt autorizate de personalul de la case (obiecte uitate în mașină, etc). Este interzisă ieșirea temporară din incintă pentru a fuma.
Este interzis accesul cu animale de orice fel.
Este interzis accesul în   HOTEL & SPA YARA cu:
a) Pistoale, arme de foc și orice alte arme - orice obiect capabil sau aparent capabil să lanseze proiectile sau să provoace răni, cum sunt (exemplificativ): toate armele de foc, cu aer comprimat, cu bile, industriale, de semnalizare (pistoale, revolvere, carabine, puști etc); copii și imitații ale armelor de foc; arbalete; catapulte; harpoane; dispozitive paralizante sau neutralizante; arme cu electroșocuri (taser); brichete de forma unei arme de foc, etc.
b) Arme cu vârf/cu tăiș și obiecte tăioase – orice obiect cu vârf sau cu lamă care poate provoca răni, cum sunt (exemplificativ): topoare/toporiști; săgeți și săgeți de darts; crampoane/patine; lănci; ciocane; bricege cu lame de orice lungime; cuțite; macete; brice și lame; spade, săbii; foarfece cu lame cu lungimea de peste 6 cm; scule de meșteșugărie care pot fi folosite ca arme, cum sunt burghiele și vârfurile de burghie, cutterele, cuțitele utilitare, ferăstraiele, șurubelnițele, răngile, ciocanele, cleștii de tăiat, cheile fixe, tubulare și reglabile, arzătoarele; produse de sticlă.
c) Instrumente contondente – orice instrument contondent capabil să cauzeze răni, cum sunt: bâte; ciomege, bastoane, crose, padele, tacuri, undițe, echipament specific artelor marțiale.
d) Substanțe explozive sau inflamabile – orice substanță explozivă sau inflamabilă care prezintă un risc pentru sănătatea vizitatorilor, cum sunt: muniție; obiecte detonatoare și fitiluri; explozibili; grenade; recipiente de gaz; artificii; articole pirotehnice (inclusiv petarde și pocnitori); fumigene, combustibili cum sunt benzina, motorina.
e) Substanțe chimice și toxice – orice substanțe chimice sau toxice care prezintă un risc pentru sănătatea vizitatorilor, cum sunt: acizi și alcaloizi, substanțe corozive, mercur, clor; spray-uri paralizante sau neutralizante; materiale radioactive; otrăvuri; substanțe periculoase infecțioase sau biologice – sânge infectat, bacterii, viruși.
Vizitatorii vor lăsa bagajele/obiectele nedestinate relaxării în vestiarele personale. Accesul în zonele de relaxare, dincolo de dușuri, nu este permis. Accesul cu geantă/borsetă este permis doar însoțitorilor copiilor de 0-3 ani pentru obiecte destinate îngrijirii copiilor respectivi.
Nu se restituie sumele plătite și nu se compensează dreptul de intrare sau alte servicii sau produse deja plătite. Nu se restituie contravaloarea în bani și nu se înlocuiesc voucherele sau alte documente ce permit accesul pierdute sau care nu au fost utilizate în termen. La momentul la care efectuați comanda unui serviciu sau produs (inclusiv mâncare/băutură) aveți obligația de a verifica cele înscrise pe bonul aferent comenzii; reclamațiile ulterioare nu se iau în considerare.
Dumneavoastră, ca vizitator, aveți obligația de a vă asigura că îndepliniți condițiile pentru a putea beneficia de acces și de diversele servicii ale HOTEL & SPA YARA și cunoașteți regulile Complexului (de exemplu – aveți costum de baie, aveți vârsta necesară pentru a utiliza o anumită facilitate Hotel & SPA YARA, etc). Este obligația dumneavoastră ca vizitator să vă informați asupra tarifelor adiționale specifice trecerii dintr-o zonă în alta a  HOTEL & SPA YARA precum și asupra tarifelor suplimentare pentru diverse servicii și produse. Nu se restituie sumele plătite pentru motiv că nu ați cunoscut o anumită regulă sau condiție de utilizare a facilităților.
Fiecare vizitator trebuie să păstreze brățara de acces și obiectele împrumutate astfel încât să se evite pierderea acestora. Brățara de acces se va purta pe mână pe toată durata șederii, inclusiv în timpul băilor și nu se va lăsa nesupravegheată. Nerespectarea acestor prevederi presupune, în cazul pierderii, o conduită culpabilă din partea vizitatorului. Dovada îndeplinirii corespunzătoare a obligației de păstrare se va face, în caz de litigiu, de către vizitator. La finalul vizitei, brățara se predă la case de către persoana care a purtat-o (nu se pot preda mai multe brățări de către o singură persoană)
În cazul pierderii sau distrugerii brățării se va achita o despăgubire în valoare de 200 lei. În cazul deteriorării/pierderii unui prosop împrumutat se va achita o despăgubire de 85 lei. Taxele de pierdere/deteriorare sunt afișate în lista valabilă de prețuri.
Achiziționarea dreptului de intrare conferă dreptul de acces doar în zona pentru care s-a achiziționat bilet și nu conferă gratuit drepturi la alte zone sau la servicii sau programe suplimentare (cum ar fi prosop, alimente, băutură, etc, acestea achiziționându-se separat). Facilitățile aflate într-o anumită zonă a  ui HOTEL & SPA YARA sunt destinate exclusiv vizitatorilor care au achiziționat drept de acces pentru zona respectivă și nu pot fi utilizate de ceilalți vizitatori (de exemplu, zona SPA).
În Complexul   HOTEL & SPA YARA nu se fac nici un fel de rezervări privind facilitățile Complexului, cu excepțiile expres prevăzute pe website sau în materialele promoționale (de exemplu se permit rezervări pentru serviciile de masaj).

Tariful de acces nu oferă garanția disponibilității unui șezlong, acestea putând fi ocupate în limita locurilor disponibile.
În anumite zone, marcate corespunzător, este interzisă ocuparea unui șezlong fără a fi prezent (ex: nu este permisă rezervarea prin așezarea unui prosop sau obiect). În astfel de zone aveți obligația de a elibera șezlongul (respectiv a îndepărta bunurile dumneavoastră de pe șezlong) dacă îl lăsați neutilizat pentru orice perioadă de timp. În zonele respective, în cazul în care lăsați pe sau lângă șezlong bunuri personale fără a fi prezent, vă exprimați expres acordul că personalul HOTEL & SPA YARA are dreptul de a prelua bunurile lăsate de dumneavoastră pe sau lângă șezlong și a le așeza și lăsa la punctele de depozitare special destinate acestor bunuri. Punctele de depozitare pentru bunurile preluate de pe șezlonguri se găsesc în apropierea șezlongurilor respective și vor fi marcate corespunzător.

2.3. Reguli de conduită

Vizitatorii trebuie să se comporte astfel încât siguranța, liniștea, ordinea și curățenia din incinta   HOTEL & SPA YARA să nu fie periclitate.
Atracțiile și facilitățile (de ex. tobogane, locuri de joacă, saune, etc.) pot fi utilizate doar în orele speciale de program ale acestora. Se vor respecta plăcuțele cu instrucțiuni ale tuturor atracțiilor precum și solicitările din partea personalului. Este obligatoriu de asemenea să respectați regulamentele speciale existente pentru anumite facilități (tobogane, locuri de joacă, saune, etc), ce vă sunt aduse la cunoștință prin afișare la facilitatea respectivă.
HOTEL & SPA YARA vă avertizează cu privire la faptul că în toată incinta există risc crescut de alunecare. Fiecare vizitator trebuie să aibă în vedere riscul crescut de accidente din incintă, datorat suprafețelor umede. De aceea vizitatorii vor avea o atenție mărită în zonele de piscină și baie.
Din acest motiv, vizitatorii vor purta permanent și obligatoriu, în toate zonele SPA-ului, papuci antialunecare (antiderapanți). Părinții cât și persoanele însoțitoare care au în grijă alte persoane sau copii vor asigura purtarea papucilor antialunecare de către copiii și persoanele aflate în grija sau sub supravegherea acestora. In cazul în care dumneavoastră, în calitate de client vizitator, nu respectați această regulă, vă asumați toate prejudiciile și daunele cauzate de nerespectare și exonerați societatea   HOTEL & SPA YARA de orice răspundere. După schimbul la vestiare, în toate zonele   HOTEL & SPA YARA nu este permisă purtarea de încălțăminte de oraș sau care a fost purtată afară. În zonele de saună nu se poartă încălțăminte, iar în cazul urcării cu picioarele pe banchetele etajate se va utiliza un prosop sub picioare.
În funcție de numărul de vizitatori prezenți în incintă, personalul   HOTEL & SPA YARA va decide cu privire la posibilitatea utilizării de obiecte de sport, joacă sau animație (mingi, echipamente de scufundare, etc.). În cazul în care personalul   HOTEL & SPA YARA vă anunță faptul că nu este permisă utilizarea unui obiect de sport, joacă sau animație va trebui să vă conformați.
În cazul în care dumneavoastră, în calitate de vizitator, găsiți cabina, vestiarul sau orice alt spațiu cu probleme de curățenie trebuie să anunțați acest lucru imediat personalului.
Cabinele de schimb se vor folosi de regulă de către o singură persoană.
Fiecare vizitator al   HOTEL & SPA YARA este obligat să utilizeze dușurile imediat dupa accesul în zona SPA, indiferent dacă utilizează sau nu facilitățile SPA YARA.
În diversele zone ale   HOTEL & SPA YARA se va folosi îmbrăcăminte adecvată pentru zona respectivă, după cum urmează:
-în toate zonele SPA YARA, cu excepția zonei cabinelor de schimb, este strict interzisă purtarea hainelor de stradă/de exterior. De asemenea, începând cu zona de Receptie este interzis accesul cu costum de baie ce a fost purtat în afara  ui HOTEL & SPA YARA;
-în zonele de piscine este permisă purtarea unor haine ușoare, fără a intra în piscină
-accesul în apă în piscină se face doar în costum de baie;
NU sunt costum de baie următoarele piese de îmbrăcăminte (enumerare exemplificativă):
-lenjerie intimă (chiloți, lenjerie intimă de orice alt fel), ciorapi de orice fel;
-pantaloni scurți de orice tip, tricou, maiou;
-haine (pantaloni scurți, bluze, blugi, compleuri, costume etc) din următoarele materiale: Catifea reiată, material tip Jeans, Denim, Flanel, Panză de cânepă, Piele, Pânză de in, Bumbac seersucker (creponat), Mătase, Material de prosop, Catifea, Lână, material tip Jeans. Sunt permise șorturile și costumele de baie din bumbac, speciale pentru baie.
-haine (pantaloni scurți, bluze, blugi, compleuri, costume etc) destinate altor activități sau sporturi, inclusiv cele din materiale sintetice precum Spandex, Acrilic, Nailon Matase sintetica (engl. rayon) (exemple: costume pentru biciclism, echipament de fotbal, etc)

CONSTITUIE costum de baie următoarele piese de îmbrăcăminte:
-slip special pentru baie/înot
-pantalon scurt special pentru baie/înot
-costum de baie
În cazul încălcării acestei reguli personalul   HOTEL & SPA YARA vă va solicita să părăsiți piscina sau vă va interzice accesul pe tobogan.
-în saune este interzisă purtarea hainelor cu excepția costumelor de baie și este obligatorie utilizarea prosopului.
În restaurantul din zona SPA (zona de saune) este obligatorie accesul cu prosop si slapi (papuci pentru piscina), în costum de baie sau în tricou.
În   HOTEL & SPA YARA nu este permisă expunerea topless.
Nu este permisă folosirea săpunului sau altor substanțe de curățare a corpului sau a cremelor de corp în afara cabinelor de duș. Masajul cu peria sau utilizarea unor exfoliante nu sunt permise în incinta Complexului din motive de igienă. Nu sunt permise procedeele de ingrijire corporala prin utilizarea unor substante si /sau dispozitive de epilare.
Nu este permis accesul în piscină cu păr lung desfăcut (se recomandă utilizarea unei căști de baie sau cel puțin prinderea părului).
Copiii până la 3 ani vor purta obligatoriu în piscină scutece speciale pentru baie. Copiii până la 5 ani vor purta obligatoriu în piscine aripioare de înot.
Cărucioarele pentru copii vor fi lăsate în spațiul special amenajat, nefiind permis accesul cu cărucior în zonele de relaxare, începând cu ieșirea din vestiare.
Este interzisă blocarea cu șezlonguri, genți, prosoape sau alte obiecte a ușilor (în special ușile de evacuare în caz de urgență) sau a gurilor de aerisire de pe fațadele cu geamuri.
Având în vedere nevoia de liniște a tuturor vizitatorilor, în întreaga incintă a HOTEL & SPA YARA sunt interzise: țipatul, înjuratul și tonul agresiv. De asemenea, în întreaga zonă de baie și relaxare, precum și în saune și în băile de aburi se va păstra liniștea.
Exprimările de afecțiune trebuie să fie decente și fără a deranja persoanele din jur. Interacțiunile intime se pedepsesc cu interzicerea accesului – fără restituirea contravalorii biletelor de intrare deja achitate – și, dacă este cazul, vor fi sesizate organele competente.
Este interzisă intoxicarea cu alcool (amețirea, beția), fiind permis consumul rezonabil de alcool.   HOTEL & SPA YARA își rezervă dreptul de a limita sau refuza servirea de alcool de la caz la caz, în funcție de circumstanțe, precum și de a le interzice persoanelor aflate în stare de ebrietate consumul de alcool și de a le evacua din incintă – (iar în cazul periclitării sau deranjării activităților celorlalți vizitatori nu li se va restitui contravaloarea drepturilor de intrare deja achitate).
Fiecare vizitator este obligat să se comporte astfel încât ceilalți vizitatori să nu fie deranjați.

.
Sunt interzise aglomerările de persoane, cu excepția persoanelor care locuiesc împreună.
Igiena respiratorie este obligatorie (tuse şi strănut în plica cotului sau în batista de unică folosinţă, care va fi aruncată imediat la coşul de gunoi).
Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Dacă este necesar se utilizează toaleta în aceste scopuri înainte de a intra în bazin, după care mâinile se vor spăla cu apă şi săpun sau se vor dezinfecta cu soluţie hidroalcoolică.

2.4. Utilizarea saunei și a cabinetelor de terapie corporală și masaj

Vizitatorii nu vor utiliza sauna o perioadă mai mare de 10 minute. Expunerea prelungită în sauna poate cauza greață, amețeli și leșin iar pentru persoanele cu probleme de sănătate accidente grave.
Accesul în saună nu este permis cu încălțăminte, îmbracăminte, alimente sau băuturi.
Telefoanele, tabletele sau device-uri care au baterie Lithium-Ion trebuie lăsate în afara saunei. Există risc de explozie sau de contaminare cu elemente nocive ce pot fi inhalate de clientii aflați în saună. Ceasurile sport și brățările fitness pot fi utilizate doar dacă acestea au certificate ce atestă rezistența la apă si la temperaturi înalte.
Papucii se vor lăsa afara, la intrarea în saune.
În saune se va utiliza un prosop suficient de mare pentru tot corpul (inclusiv până sub picioare), pentru a evita orice fel de contaminare a băncilor. Alternativ, se pot utiliza două prosoape, unul pentru corp și unul pentru pus sub picioare.
Toate bijuteriile din metal (aur, argint, etc.) trebuie îndepărtate înainte de a intra în saună.
Locurile în saună nu se rezervă. Obiectele nesupravegheate sau lăsate voit în saună vor fi scoase afară de către personalul autorizat.
Accesul în saună se face pe proprie răspundere și este interzis persoanelor cu probleme cardio-vasculare, cu stări febrile, cu tensiune arterială mică sau mare, cu afecțiuni cardiovasculare sau bronhopulmonare severe, sub influența bauturilor alcoolice, anticoagulantelor, antihistaminicelor, vasoconstrictorilor, vasodilatatorilor, stimulantelor, narcoticelor sau a tranchilizantelor etc, precum și femeilor insarcinate sau aflate în perioada menstruației. De regulă, pot folosi saunele doar persoanele perfect sănătoase. În cazul în care aveți dubii, consultați înainte un medic pentru a evita posibile complicații.
Ca și în restul incintei, în timpul utilizării saunei aveți obligația de a respecta instrucțiunile din regulament, cele afișate precum și ale personalului specializat.
Este interzis accesul minorilor sub 16 ani în Zona Saunelor. Utilizarea saunei este interzisă persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice.
Pentru o igienă corectă, dușul este obligatoriu atât înainte de accesul în saune, cât și după, iar intrarea în saună se va face doar dupa ce v-ati uscat.
După sesiunea de saună urmează partea de răcire și revenire la temperatura normala a organismului. După fiecare intrare în saună răcoriți-vă la unul din dușurile din vecinatatea saunelor, pentru a readuce temperatura corpului la parametri normali și pentru a pune sângele în mișcare.
Este interzisă aducerea și utilizarea de soluții proprii de infuzie în saune. Infuziile se vor face doar de către personalul specializat al   HOTEL & SPA YARA.
După terminarea saunei, inclusiv etapa necesară de răcire, vizitatorii se vor acoperi cu un halat de baie, respectiv un prosop.

În mod tradițional în saune există condiții speciale, ca de exemplu temperaturi ridicate, umiditate crescută, lumină difuză, bănci în trepte și diverse surse de căldură. Acestea necesită o atenție sporită din partea vizitatorilor.
Dotările tehnice (de ex. calorifere, guri de aerisire, aparate de încălzire/ sobele din saune, grilajele de protecție și termometrele) nu trebuie acoperite cu obiecte/prosoape (pericol de incendiu!).
Clientul are obligația de a declara starea de sănătate, medicamentația prescrisă și/sau bolile cronice de care suferă. Prin achizitia serviciului de masaj, clientul este responsabil de starea de sănătate declarată.

2.5. Prevederi speciale

În cadrul   HOTEL & SPA YARA SUNT STRICT INTERZISE:
• țipatul, tonul agresiv, vociferarea.
• înjurăturile și exprimările/gesturile indecente.
• orice manifestări de violență fizică (inclusiv ”în joacă”, împinsul/ciocnirea altor vizitatori, etc).
• accesul cu orice fel de accesorii (echipamente electronice, camere inclusiv tip GoPro).
• accesul cu tricouri în piscine . Sunt permise tricourile speciale de înot din neopren sau materiale asemănătoare.
• utilizarea telefoanelor mobile într-un mod care deranjează alte persoane (e.g. vorbit cu voce tare sau fotografiatul altor persoane fără permisiunea acestora).
• accesul cu telefon mobil în piscină, jacuzzi sau în saună.
• accesul cu aparate de filmat, fotografiat sau înregistrat în piscină sau pe tobogane.
• fotografiatul și filmatul cu titlu profesional precum și fotografiatul și filmatul altor persoane dacă deranjează aceste alte persoane sau încalcă drepturile acestora. Dumneavoastră sunteți exclusiv răspunzător pentru încălcarea drepturilor altor persoane în astfel de cazuri.
• trasul de palmieri sau de frunzele acestora, cățărarea pe palmieri, ruperea plantelor ornamentale artificiale
• murdărirea zonelor de baie și a bazinelor de înot (de ex. urinarea și alte eliminări în apa de baie, clătirea paharelor, spălarea măștilor cosmetice etc.).
• blocarea ieșirilor de urgență cu șezlonguri sau cu alte obiecte.
• mersul desculț în fața dulapurilor de garderobă.
• accesul cu îmbrăcăminte sau încălțăminte de stradă la dușuri precum și în întreaga zonă de relaxare.
• bărbieritul sau vopsitul părului.
• efectuarea pedichiurii sau manichiurii
• aducerea în incintă de alimente sau băuturi (alcoolice/nonalcoolice), precum și a obiectelor interzise prin regulament
• recerea cu alimente sau băuturi dintr-o zonă în alta a incintei.
• consumarea alimentelor sau băuturilor în piscină, cu excepția consumării băuturilor într-o zonă de 2 metri în jurul pool-barului.
• aducerea în incintă a armelor sau uneltelor.
• scuipatul pe jos sau în apa de baie.
• fumatul, inclusiv afară (incl. al țigărilor electronice). Excepție fac locurile special amenajate cu scrumiere pentru fumători, din zonele exterioare ale incintei.
• intrarea sau ieșirea din bazine prin altă parte decât pe la trepte și scări de intrare. Această regulă este valabilă datorită pericolului de rănire atunci când se încearcă accesul pe marginile bazinelor și zonelor acoperite ale acestora. În bazinul cu valuri este permis accesul pe la scara de acces doar când instalația de valuri nu funcționează. Se vor respecta instrucțiunile de pe plăcuțele aferente piscinei cu valuri.
• lăsarea prosoapelor, halatelor, tricourilor sau altor obiecte pe barele de susținere.
• săriturile de pe marginea bazinelor sau împingerea sau aruncarea altor persoane în apă.
• efectuarea de exerciții de gimnastică pe scările de acces sau barele de susținere.
• purtarea de șlapi sau de labe de înot în apă.
• utilizarea de saltele sau de alte echipamente de joacă în apă.
• aducerea în incintă și utilizarea de aparate radio, TV, instrumente de muzică sau de semnalizare, jocuri de table sau alte jocuri zgomotoase, binocluri, boxe.
• distribuirea oricăror materiale publicitare, inclusiv în parcare.
• organizarea de colecte de bani de orice fel.
• scăldatul în râul din jurul Complexului.
• utilizarea în orice mod a facilităților   HOTEL & SPA YARA (inclusiv terenul aferent) în scopuri comerciale, ilegale și în alte scopuri neadecvate.
Alimentele și băuturile servite doar din bar si restaurante pot fi consumate exclusiv în zonele de restaurant special amenajate, pe terase, în zonele exterioare sau de bar. Băuturile aflate în recipiente incasabile de plastic, policarbonat sau carton pot fi consumate și în zonele de șezlonguri.

2.7. Răspundere

Toate dotările și instalațiile HOTEL & SPA YARA vor fi utilizate cu grijă de către vizitatori.
Fiecare vizitator este răspunzător pentru daunele provocate prin acțiunile sau comportamentul său, cum ar fi utilizarea neconformă, murdărirea sau deteriorarea facilităților HOTEL & SPA YARA. Deasemenea, fiecare vizitator este răspunzător pentru orice fel de daune pe care le provoacă terților (inclusiv rănirea altor vizitatori).
Pentru daune provocate de copii răspund părinții sau tutorii, conform legii civile.
ÎN AFARA CAZURILOR DE RASPUNDERE OBLIGATORIE IMPUSĂ DE LEGE (PREVAZUTE MAI JOS) ȘI ÎN AFARA ORICĂROR ALTOR CAUZE DE RASPUNDERE OBLIGATORIE PREVAZUTE DE LEGE, ÎN MĂSURA MAXIM PERMISĂ DE LEGISLAȚIA APLICABILĂ,   HOTEL & SPA YARA NU VA FI ÎN NICIUN CAZ RASPUNZATOARE FAȚĂ DE DUMNEAVOASTRĂ, ÎN CALITATE DE VIZITATOR, PENTRU NICIUN FEL DE DAUNE, PREJUDICII SAU PAGUBE PRODUSE DUMNEAVOASTRĂ SAU LUCRURILOR DUMNEAVOASTRĂ, ÎN LEGATURA CU PREZENȚA ÎN CADRUL HOTEL & SPA YARA SAU DATORATE UTILIZĂRII FACILITĂȚILOR ȘI SERVICIILOR OFERITE DE   HOTEL & SPA YARA.

HOTEL & SPA YARA răspunde pentru prejudiciile aduse vieții, corpului sau sănătății vizitatorilor dacă acestea apar ca rezultat al unei acţiuni sau omisiuni a   HOTEL & SPA YARA privind utilizarea produselor şi serviciilor. În mod corelativ,   HOTEL & SPA YARA nu răspunde pentru prejudiciile aduse vieții, corpului sau sănătății Dumneavoastră în calitate de vizitator, dacă aceste prejudicii vi se datorează sau dacă se produc din vina Dumneavoastră sau dacă se datorează altor persoane sau sunt produse din vina acestora sau dacă nu se cunoaște cauza.
În cazul tratamentelor corporale sau cosmetic, de ex. măști sau tratamente cosmetice, infuzii etc.   HOTEL & SPA YARA nu răspunde pentru eventualele iritații ale pieli cauzate de către acestea – este răspunderea dumneavoastră să consultați un specialist pentru a vă informa dacă aceste tratamente vă pot afecta sănătatea. Aceasta este valabil și pentru pătarea hainelor provocate de aceste tratamente.
Dumneavoastră, în calitate de vizitator, acceptați și sunteți de acord că   HOTEL & SPA YARA nu răspunde pentru daunele, prejudiciile sau pagubele materiale suferite de dumneavoastră in legatura cu prezenta in cadrul   HOTEL & SPA YARA sau în legătură cu utilizarea facilităților și serviciilor oferite de   HOTEL & SPA YARA. De exemplu:
HOTEL & SPA YARA nu răspunde în nici un fel pentru furtul bunurilor dumneavoastră în incinta   HOTEL & SPA YARA. Vizitatorilor HOTEL & SPA YARA li se recomandă în mod expres să nu ia în incintă obiecte de valoare. În cazul în care totuși un vizitator are asupra sa obiecte de valoare, i se recomandă să le depună în dulapurile speciale pentru bunuri de valoare. Cu toate acestea,   HOTEL & SPA YARA precizează faptul că dulapurile special pentru bunuri de valoare sunt o facilitate oferită clienților, iar oferirea acestora nu presupune că   HOTEL & SPA YARA răspunde pentru conținutul depozitat în acestea.   HOTEL & SPA YARA nu își asumă nici un fel de răspundere cu privire la supravegherea sau paza bunurilor luate de vizitatori în incintă (inclusiv parcare). Prevederile din acest paragraf se aplică pentru bunurile depozitate atât în dulapul de vestiar cât și într-un dulap pentru bunuri de valoare. Depunerea sau lăsarea de bani și de bunuri de valoare în dulapul de vestiar sau într-un dulap pentru bunuri de valoare pus la dispoziție de către operator nu implică nici un fel de obligații din partea   HOTEL & SPA YARA cu privire la obiectele depozitate. În special   HOTEL & SPA YARA nu are niciun fel de obligație de custodie sau pază a bunurilor. Mai mult, este strict responsabilitatea vizitatorului  UI HOTEL & SPA YARA să închidă dulapul de vestiar și/sau dulapul pentru bunuri de valoare după utilizare, să verifice închiderea corespunzătoare a acestuia și să păstreze cu grijă cheia sau brățara.
-   HOTEL & SPA YARA nu răspunde în nici un fel pentru distrugerea sau defectarea bunurilor dumneavoastră în incinta   HOTEL & SPA YARA, indiferent cum se produc acestea: e.g. - prin udarea cu apă, scăparea în bazine, scăparea pe jos, etc.
-   HOTEL & SPA YARA nu răspunde pentru vehiculele din parcare și nici pentru bunurile lăsate în vehicule; pentru vehiculele parcate pe locurile de parcare nu se preia niciun fel de răspundere pentru deteriorări, distrugere sau furtul vehiculelor de către terți. Atât în parcare, cât și pe toate suprafețele de trafic ale   HOTEL & SPA YARA este valabil codul rutier general.
Cu toate acestea,   HOTEL & SPA YARA răspunde pentru daunele, prejudiciile și pagubele materiale pe care vi le cauzează cu intenție sau din culpă gravă sau pe care vi le cauzează prin neîndeplinirea obligațiilor contractuale asumate expres de   HOTEL & SPA YARA.
Operatorul nu își asumă nicio răspundere pentru eventuale modificări de culoare, decolorări sau deteriorări ale costumelor de bai sau ale bijuteriilor/ceasurilor, deoarece acestea pot apărea ca urmare a compoziției apei (sulf).
HOTEL & SPA YARA nu răspunde pentru daunele provocate vizitatorilor de cazuri de forță majoră, de accidente sau defecțiuni din alte cauze decât vina   HOTEL & SPA YARA (de ex. cădere de curent).
Vizitatorii care găsesc obiecte în incintă sau în parcare le vor preda la recepție. Toate obiectele uitate după încheierea programului cu publicul sunt strânse și păstrate după cum urmează:
- obiectele de valoare (inclusiv, fără a se limita la: telefoane, tablete, bijuterii de valoare, laptop-uri, electronice, sume de bani mai mari de 100 lei, etc) vor fi păstrate pe durata termenului legal de 10 zile; după expirarea termenului legal aceste bunuri sunt predate autorităților.
- obiectele de valoare mică vor fi păstrate pe un termen de 6 luni după care vor fi donate unei asociații sau instituții non profit.
Dumneavoastră, în calitate de vizitator, sunteți de acord cu următoarele:
- sunteți de acord cu dreptul   HOTEL & SPA YARA de a determina ce obiecte sunt sau nu sunt de valoare;
- sunteți de acord cu donarea obiectelor pierdute, așa cum decide   HOTEL & SPA YARA, către o asociație sau instituție non profit,  ui HOTEL & SPA YARA fiind împuternicită prin prezentul contract de către dumneavoastră să efectueze această donație.
La instalarea vremii reci poate apărea limitarea utilizării facilităților, atât în parcare și în spațiile exterioare, cât și în zona de grădină și cea a piscinelor exterioare ale   HOTEL & SPA YARA. Utilizarea spațiilor exterioare pe perioada iernii are loc de principiu pe propriul risc.

2.8. Interzicerea accesului

În cazul în care nu respectați obligațiile prevăzute în prezentul regulament   HOTEL & SPA YARA are dreptul de a declara încetarea imediată a contractului încheiat cu dumneavoastră – încetarea contractului are loc la momentul la care vi se comunică verbal de către personalul   HOTEL & SPA YARA faptul că aveți obligația de a părăsi incinta, fără a fi necesară vreo altă formalitate și fără intervenția instanțelor de judecată. În cazul în care personalul   HOTEL & SPA YARA apreciază că încălcarea de dumneavoastră a obligațiilor nu este gravă, veți primi doar un avertisment.
HOTEL & SPA YARA vă informează asupra faptului că următoarele încălcări ale prezentului regulament vor conduce IMEDIAT la exercitarea de către aceasta a dreptului de a înceta contractul și la interzicerea prezenței dumneavoastră în cadrul   HOTEL & SPA YARA:
• Orice acte de violență sau agresiune.
• Agresiuni verbale de orice fel sau orice alte manifestări indecente, agresive sau nepotrivite împotriva doamnelor.
• Țipatul, tonul agresiv, tonul ridicat, zgomotul.
• Înjurăturile și exprimările/gesturile indecente.
• Periclitarea siguranței și ordinii.
• Deranjarea în orice mod a altor vizitatori.
În cazul în care   HOTEL & SPA YARA a declarat încetarea contractului, iar personalul v-a indicat faptul că aveți obligația de a părăsi incinta, aveți obligația de a preda imediat obiectele aparținând  HOTEL & SPA YARA (inclusiv brățara de acces), de a achita contravaloarea serviciilor (dacă este cazul) și de a părăsi imediat, în liniște, incinta. În cazul în care nu veți respecta prevederile prezentului paragraf, sunteți de acord ca personalul de pază al   HOTEL & SPA YARA să vă conducă spre ieșire și să vă predea organelor în drept (firma de pază care acționează în exteriorul incintei sau poliției după caz). În cazul în care opuneți rezistență, acceptați în mod expres ca personalul de pază al   HOTEL & SPA YARA să folosească toate mijloacele necesare, inclusiv manipularea involuntară a dumneavoastră, pentru a vă conduce spre ieșire și a vă preda organelor în drept. În cazurile de încetare a contractului pentru nerespectarea obligațiilor de către vizitatori nu se restituie taxa de intrare plătită.
În cazul în care   HOTEL & SPA YARA a declarat încetarea contractului, iar personalul v-a indicat faptul că aveți obligația de a părăsi incinta precum și în cazul în care la ieșire nu vă achitați obligațiile,   HOTEL & SPA YARA ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A NU MAI ÎNCHEIA ALT CONTRACT CU DUMNEAVOASTRĂ ȘI DE A VĂ INTERZICE ACCESUL ÎN CADRUL FACILITĂȚILOR ȘI INCINTEI   HOTEL & SPA YARA. Într-un astfel de caz, nu veți mai avea dreptul de a intra în incinta   HOTEL & SPA YARA (inclusiv în parcare). În cazul persoanelor care vor încerca să pătrundă în incintă în pofida interdicției  HOTEL & SPA YARA se va face sesizare la poliție pentru infracțiunile aplicabile.
Cine intră ilegal pe proprietatea sau în incinta   HOTEL & SPA YARA, nu achită taxa de intrare, respectiv, încearcă acest lucru sau utilizează fraudulos servicii de plată, va fi imediat evacuat din incintă, iar în privința sa vor fi sesizate organele de poliție competente.

2.9. Politica de nediscriminare

HOTEL & SPA YARA nu tolerează atitudinile sau comportamentele discriminatorii.
În cadrul   HOTEL & SPA YARA este interzisă orice fel de discriminare pe bază de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, etc, sau pe bază de orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a oricăror drepturi legale.

2.10. Prelucrarea datelor cu caracter personal

HOTEL & SPA YARA, în calitate de operator de date cu caracter personal, prelucrează date cu caracter personal aparținând clienților/vizitatorilor/partenerilor sau a altor categorii de persoane vizate (inclusiv minori), care sunt obținute direct sau indirect de la aceștia, singur sau împreună cu parteneri, împuterniciți sau furnizori de servicii, în vederea îndeplinirii scopurilor conform activităților sale de prelucrare, în conformitate cu prevederile legale naționale și europene cu privire la protecția datelor cu caracter personal.
Detalii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt furnizate de către   HOTEL & SPA YARA în “Politica de Confidențialitate și Protecție a Datelor Personale”, parte integrantă din prezentul Regulament.

2.11. Excepții

Regulamentul de ordine interioară și de utilizare a piscinelor și atracțiilor este valabil pentru utilizarea generală a piscinelor, saunelor și celorlalte facilități din incinta   HOTEL & SPA YARA. În cazul unor evenimente speciale pot fi aplicabile reguli excepționale, fără a fi necesară o revocare specială a Regulamentului de ordine interioară și de utilizare a piscinelor și atracțiilor.

2.12. Altele

Orice persoană ce face parte din personalul   HOTEL & SPA YARA poate exercita drepturile prevăzute în prezentul regulament față de orice vizitator. Instrucțiunile personalului   HOTEL & SPA YARA trebuie respectate de către vizitatori.

2.13. Sugestii și reclamații

Pentru sugestii, cereri și reclamații ne puteți contacta la adresa contact@hotelyara.ro .
Termenul de răspuns este de 30 de zile calendaristice de la momentul depunerii sesizării sau, după caz, primirii acesteia de cătreHotel & SPA YARA.

2.14. Intrarea în vigoare

Condițiile Contractuale - Regulamentul de ordine interioară și de utilizare a piscinelor și atracțiilor au intrat în vigoare la data de 01/02/2024

Viseu de Sus, 01/02/2024

Administrația   HOTEL & SPA YARA